جستجو
جستجو

اینورتر صنعتی چیست؟

اینورتر صنعتی وسیله ای مهم در صنعت تولید میباشد چرا که بخش اصلی تولید توان در یک منبع تغذیه میباشد. این محصول دارای نام های بسیاری از جمله درایو، درایو فرکانس متغیر، کنترل دور موتور یا VFD می باشد. اینورتر ولتاژ DC را به ولتاژ AC سینوسی خالص با دامنه ثابت و فرکانس پایدار تبدیل می کند. یکی از مهمترین پارامترها در سرعت کار این دستگاه ها فرکانس ولتاژ ورودی میباشد. اینورتر مسئول تغییر ولتاژ ورودی جهت تنظیم سرعت می باشد.

اینورتر صنعتی
اینورتر صنعتی

کاربرد اینورتر صنعتی

اینورتر صنعتی وسیله ای مهم در صنعت تولید میباشد چرا که بخش اصلی تولید توان در یک منبع تغذیه میاشد. این محصول دارای نام های بسیاری از جمله درایو، درایو فرکانس متغیر، کنترل دور موتور یا VFD می باشد. اینورتر ولتاژ DC را به ولتاژ AC سینوسی خالص با دامنه ثابت و فرکانس پایدار تبدیل می کند. یکی از مهمترین پارامترها در سرعت کار این دستگاه ها فرکانس ولتاژ ورودی میباشد. اینورتر مسئول تغییر ولتاژ ورودی جهت تنظیم سرعت می باشد.

اینورتر
اینورتر

ویژگی ها اینورتر صنعتی

یک اینورتر ایده آل باید بتواند ولتاژهای ورودی ناقص را در نظر نگیرد. توجه داشته باشید که اینورتر ایده‌آل خروجی‌های منطقی صحیح (0 ولت یا ولت مثبت) را حتی زمانی که ولتاژ ورودی توسط نویز، افزایش ولتاژ و غیره که تقریباً نصف ولتاژ منبع تغذه است خراب شده است، برمی‌گرداند.

اندازه اینورترها از 50 وات تا 50000 وات است، اگرچه واحدهای بزرگتر از 11000 وات به ندرت در سیستم های خانگی استفاده می شوند. اولین چیزی که باید در مورد اینورتر خود بدانید این است که حداکثر موج افزایشی چقدر خواهد بود و برای چه مدت این موج باید باشد.

اینورتر سه فاز
اینورتر سه فاز

ساختار اینورتر صنعتی

یکی از المان های تشکیل دهنده ساختار داخلی درایو ها ، یکسو ساز است. این بخش از 6 یکسو کننده تشکیل شده که ورودی AC را به DC تبدیل میکند. سپس توسط یک خازن به بخش اینورتر منتقل میشود. بخش اصلی درایو همین اینورتر میباشد.

اینورترها برخلاف درایو ها فقط قابلیت تغییر ولتاژ و توان خروجی را دارند. در درایو و اینورتر، عمل معکوس کننده جریان مستقیم به متناوب انجام میشود. البته درایو علاوه بر این کار، جریان را یکسو سازی میکند که میتوان دور موتور را راحت تر کنترل کرد. لازم به ذکر است که در اینورتر ها قطعات متحرک وجود ندارد.

 

 

 

 

 

 

 

ساختار اینورتر صنعتی
ساختار اینورتر صنعتی

اجزا اینورتر صنعتی

همه اینورتر و یا درایو ها از سه بش اصلی، کنترل – منبع تغذیه ( پاور برد) مدار اصلی تشکیل میشوند.

  • بخش کنترل : شامل کی پد، ترمینال برد و برد کنترل
کی پد اینورتر صنعتی
کی پد اینورتر صنعتی
برد کنترل اینورتر یخچال سامسونگ
برد کنترل اینورتر خچال سامسونگ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • بخش پاور برد : مسئول جداسازی مناطق ولتاژ بالا از ولتاژ پایین ، تبدیل سیگنال های ورودی به حالت مناسب و انتقال آن. به طور کلی در این بخش، باید کیفیت سیگنال های ورودی تشخیص داده شود و نواحی بحرانی کنترل شود.

 

پاور برد اینورتر سه فاز
پاور برد اینورتر سه فاز
  • مدار اصلی : واضح است که مدار اصلی مهم ترین بخش این سیستم میباشد. در این قسمت ولتاژ AC ورودی تبدیل به DC شده و سپس توسط سوئیچ IGBT به ولتاژ AC  مدنظر تبدیل میشود و به عنوان خروجی ارسال میگردد.
مدار اینورتر20 ولت
مدار اینورت20 ولت

اینورتر صنعتی چگونه کار میکند؟

همانطور که گفته شد، وظیفه آن تبدیل جریان DC به AC، کنترل و راه اندازی الکتروموتور می باشد و بین منبع برق و موتور قرار می گیرد. اینورتر ها می توانند دور موتور را از صفر تا چندین برابر دور اسمی نوشته شده روی پلاک موتور تغییر دهند. تنظیم دور موتورهای الکتریکی به دلیل منعطف ساختن پروسه های صنعتی بسیار مهم است و در بسیاری از موارد باعث کاهش مصرف انرژی می شود.

با تغییر فرکانس اعمالی به موتور میتوان سرعت چرخش آن را کنترل کرد. برای همین منظور، باید ولتاژ اعمالی را به گونه ای تغییر دهیم که شار مغناطیسی ایاد شده، در مقدار بهینه خود باقی بماند. به صورت معمول در اینورترها، AC دریافت شده و پس از یکسوسازی آن، به DC تبدیل میشود. سپس با استفاده از بخش اینورتر، برق DC موجود، به برق AC با فرکانس های دلخواه تبدیل میکند. این خروجی دستگاه میباشد.

انواع اینورتر صنعتی

هر اینورتر با توجه به مشخصه خروجی اینورتر، منبع اینورتر، بر اساس نوع بار، با توجه به تکنیک های مختلف PWM، نوع اتصال به شبکه و تعداد سطح خروجی آن طبقه بندی می شوند. در اینجا بر اساس موج خروجی بررسی شده اند.

اینورتر موج مربعی :

این نوع از اینورتر به بدترین نوع آن شناخته میشود چرا که نامناسب ترین موج تولیدی را دارد. بنابراین عجیب نیست که از نظر قیمت پایین ترین باشد و کاربرد جندانی ندارد.

اینورتر سینوسی اصلاح شده :

شکل موج تولیدی این نوع از اینورترها، ترکیبی از سینوسی و مربعی است. به عبارتی موجی شبه سینوسی دارد.  این نوع اینورتر ها به نسبت مناسب ترین قیمت را دارند و در اکثر وسایل برقی استفاده میشوند. البته برای تجهیزات صنعتی از اینورتر های سینوسی خالص استفاده میکنند.

اینورتر سینوسی خالص :

موج تولیدی اینورترهای سینوسی خالص به صورت سیکل کامل موج سینوسی مثل موج برق شهری میباشد. قیت این اینورتر ها بالاتر است ولی با استفادع از آنها میتوان هر نوع ماشین و وسیله برقی را روشن کرد.

از نظر نحوه اتصال اینورتر به شبکه، میتوان آنها را به دو دسته متصل به شبکه و جدا از شبکه تقسیم کرد.

  • متصل به شبکه : در مواقعی که امکان جدا شدن از شبکه امکان پذیر نباشد و یا زمانی که بخوایم از پنل خورشیدی برای تامین برق استفاده کنیم. بنابراین قیمت این نوع اینورتر که توان ورودی یکنواختی نداشته و جهت ایجاد برق DC به برق AC نیاز به الگوی خاصی دارد ، در مقایسه با کنترل کننده های دور موتور معمولی بالاتر است.
  • جا از شبکه : این اینورتر ها را نمیتوان به برق شبکه متصل کرد و نیاز هم به این کار نیست. این اینورتر ها ولتاژ مستقیم باتری را به ولتاژ مستقیم 220 ولت تبدیل میکنند. بنابراین میتوان از این اینورتر ها در وسایل برقی خانگی استفاده نمود.
انواع خروجی اینورتر
انواع خروجی اینورتر

اینورتر صنعتی سه فاز و تک فاز

بسته به ورودی اینورتر میتوان آنها را به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم نود. واضح است که اینورتر تک فاز با برق ورودی از شبکه شهری تک فاز کار میکند. وقتی نیاز به کنترل سرعت دور موتورهای دوسیم یا تک فاز باشد، باید از اینورتر تک فاز استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که اینورتر های سه فاز بیشتر کاربرد دارند چرا که در صنعت بیشتر از موتور های سه فاز به دلیل قیمتشان و توان متناسب با آن، استفاده مشود.

اینورتر ورودی تک فاز
اینورتر ورودی تک فاز

اینورتر ورودی سه فاز

 

فروش اینورتر صنعتی

در حال حاضر اینورتر های متنوعی در بازار موجود است که هر کدام برای یک برندی میباشد. از برند های شناخته شده این دستگاه میتوان برند دلتا ساخت کشور تایوان را نام برد. از دیگر برندها، برند ال اس، هیوندا کره جنوبی و میتسوبیشی برای کشور ژاپن میباشد.

برند های معروف برای خرید اینورتر
برند های معروف برای خرید اینورتر

قیمت اینورتر صنعتی

قیمت اینورتر صنعتی بسته به کاربرد و نوع آن متفاوت است. این تفاوت میتواند در تک فاز یا سه فاز بودن، توان مصرفی و نوع خروجی آن باشد. بنابراین ابتدا باید با داشتن آگاهی کافی بر هدف از خرید اینورتر و کاربری ان، دست به خرید درایو زد. از مواردی که باید قبل از خرید اینورتر به آن دقت کرد، چرا گه در قیمت آن هم تاثیر گذار است میتوان به نوع عملکرد الکتروموتور، دقت در کلیوات و جریان آن، برق ورودی و خروجی و … اشاره کرد.

خرید اینورتر صنعتی

در درجه اول و پیش از انتخاب و خرید اینورتر یا درایو، بایستی در مورد مشخصات مهم موتور مانند ولتاژ، جریان، بازدهی و …کسب اطلاعات کافی داشت و سپس با توجه به نوع کاربرد، اطلاعات موتور و نوع کنترل اعمالی، به انتخاب و خرید اینورتر مدنظر بر حسب پارامترهای زیر اقدام نمایید:

  • مشخصات فیزیکی (ابعاد، وزن و …) و نوع امکانات جانبی
  • مشخصات دمایی و شرایط نگهداری
  • مدهای کنترلی که از آن بهره می‌گیرد
  • نوع سوئیچینگ
  • تعداد و نوع ورودی و خروجی
  • بازه ولتاژ ورودی
  • ماکزیمم فرکانس خروجی
  • بیشترین توان خروجی
  • بیشترین راندمان
  • دامنه توانی قابل پوشش
  • آستانه و زمان تحمل جریان ماکزیمم
  • آستانه و زمان تحمل گشتاور ماکزیمم
  • استانداردها و فیلترهایی که اینورتر مشمول آن‌ها می‌شود
  • نوع پارامترها و سیستم‌های حفاظتی اینورتر
  • قیمت اینورتر صنعتی

برای مشاوره تخصصی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

گروه مهندسی کشاورز همراه شما در تولید.

 

 

    پاسخ دهید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند*